Iconisch Kantoorgebouw ING groep

  • ING-vrijEM1
  • ING-vrijEM2
  • ING-vrijEM3

Het gebouw is ontworpen als iconisch hoofdkantoor voor de ING bank. Het ontwerp verbeeldt het imago van de bank als vernieuwende dynamische transparante open en milieu vriendelijke onderneming.

Het gebouw ligt op de overgangsgebied tussen het waterrijke en groene gebied van de Nieuwe Meer en de stedelijke hoogbouwzone van de Zuid-as. Het ontwerp speelt hier in zijn schaal en vormgeving op in. Het heeft een kleine voetprint en staat op hoge poten waardoor de groene omgeving door kan lopen tot in het entreegebied. Van hieruit ‘groeit’ het groen verder omhoog via de tuinen van de atria tot boven in het gebouw.
De gladde verschijningsvorm van het futuristische ontwerp bestaat uit een 2e huid die als een vlies over de binnen gevel is heengetrokken. Door dit transparante vlies heen wordt de bank geëtaleerd. Deze zogenaamde dubbele huid façade vormt samen met de grote groene binnentuinen de basis van de innovatieve en duurzame binnenklimaatbeheersing. Natuurlijke ventilatie via de dubbele huid façade en atria worden gecombineerd met een luchtbehandelingssysteem en warmte- koude opslag in de aardlagen onder het gebouw. Hierdoor wordt een bijzondere energie efficiënt verkregen.

 

error: Content is protected !!