Vergrote kelder & restauratie

 • 1 monument renovatie hal
 • 2 verbouwing keuken
 • 3 klassieke renovatie
 • 4 kelder badkamer
 • 5 souterrain ontwerp trap
 • 6 kelder kinderkamer
 • 7 renovatie woonkamer
 • 8 kelder souterrain verbouw
 • 9 kelderbouw ontwerp
 • 10 renovatie monument
 • 11 renovatie gevel
contact

Een nieuw souterrain realiseren onder de bestaande woning levert extra veel woonoppervlak op. Bij het ontwerpen van deze grote uitbreiding wordt door ons sterk ingespeeld op de woonwensen van deze tijd in combinatie met de historische waarde van het pand. Bij dit monumentale woonblok van P.L. (Piet) Kramer uit 1921 hebben wij in overleg met monumentenzorg een extra woonoppervlak van 100 m2 weten te realiseren in het souterrain van de woning.

RESTAURATIE MET VERGROOT WOONOPPERVLAK

De huidige woonwensen zijn anders dan 100 jaar geleden. Waar voorheen een aantal kleinere kamers voldeed is er nu behoefte aan grote woonkamers, uitwisselbaarheid van functies/ruimtes en een directe schakeling van bijvoorbeeld woonkamer en keuken. Daarnaast is duurzaamheid een belangrijk thema.

RUIMTELIJKE WONING

Op de beletage van dit monument zijn een aantal kleine doorgangen gecreëerd en een glazen pui tussen hal en woonkamer geplaatst. Hierdoor ontstaat een rondgang die de ruimtelijkheid en functionaliteit van de woning enorm vergroot.

In het souterrain is tussen de bestaande houten fundering van het pand een geheel nieuwe betonnen kelderbak geplaatst. De indeling van het souterrain is in maat en schaal afgestemd op de indeling van de bovenliggende verdiepingen. Er is een nieuwe ruime centrale hal gecreëerd met daaromheen 3 slaapkamers een royale badkamer en waskamer. Het souterrain in bereikbaar middels een zeer prettig te belopen ruime trap. Het nieuwe trappenhuis wordt als zeer ruimtelijk en zonnig ervaren dankzij een groot monumentaal raam tussen trappenhuis en voorkamer.

DUURZAAMHEID

Op het gebied van duurzaamheid is met name aandacht besteed aan energieverbruik en energieopwekking. Er wordt gebruik gemaakt van een zonneboiler met zonnepanelen voor de warmtevoorziening en fotovoltaïsche zonnepanelen voor de opwekking van elektriciteit. De lage temperatuurverwarming draagt bij aan een laag energieverbruik en zorgt voor een gezonde luchtkwaliteit (stof en pollen arm). De verhoging van natuurlijk daglicht in de woning middels doorbraken en doorzichten tezamen met de toepassing van LED verlichting verlaagt het energieverbruik nog verder. In zowel de bouw als het interieur is er veel aandacht besteed aan hergebruik en de toepassing van emissiearme materialen.

TOEKOMSTWAARDE

Door het herindelen van de ruimten, vergroting van het woonoppervlak en de toepassing van duurzaamheid maatregelen is de woning weer voor generaties lang geschikt gemaakt om met veel plezier in te wonen en werken.

contact

 

testimonials

 

 

error: Content is protected !!