Rijksmonument restauratie

  • rijksmonument-uitbouw
  • rijksmonument-restauratie
  • rijksmonument-renovatie
  • rijksmonument-kelderbouw
  • renovatie-kelderbouw
  • keuken-stalen-pui
  • duurzame-woningrenovatie
  • duurzame-renovatie-amsterdam
  • dakopbouw-zolder-renovatie
contact

Bij restauratie en renovatie projecten wordt gezocht naar een optimale balans tussen respect voor de monumentale waarden van het pand en de woonwensen van deze tijd. Bij dit wevershuisje hebben wij in overleg met monumentenzorg een extra woonoppervlak weten te realiseren in de tuin van de woning.

RESTAURATIE MET VERGROOT WOONOPPERVLAK

De huidige woonwensen zijn anders dan 100 jaar geleden. Waar voorheen een aantal kleinere kamers voldeed is er nu behoefte aan grote woonkamers, uitwisselbaarheid van functies/ruimtes en een directe schakeling van bijvoorbeeld woonkamer en keuken. Daarnaast is duurzaamheid een belangrijk thema.

RUIMTELIJKE WONING

Op de beletage van dit monument zijn een aantal kleine doorgangen gecreëerd en een uitbouw met glazen pui rondom een patio geplaatst. Hierdoor ontstaat een rondgang die de ruimtelijkheid en functionaliteit van de woning enorm vergroot.

In het souterrain is in de betonnen kelderbak een geheel nieuwe indeling gemaakt met badkamer en logeervertrekken. De indeling van het souterrain is in maat en schaal afgestemd op de indeling van de bovenliggende verdiepingen.

DUURZAAMHEID

Op het gebied van duurzaamheid is met name aandacht besteed aan de wijze van verwarmen van de ruimten en isolatiewaarde van de woning. Er wordt alleen gebruik gemaakt van vloerverwarming en wandverwarming. De lage temperatuurverwarming draagt bij aan een laag energieverbruik en zorgt voor een gezonde luchtkwaliteit (stof en pollen arm). In zowel de aanbouw als het interieur is er veel aandacht besteed aan hergebruik en de toepassing van emissiearme materialen.

TOEKOMSTWAARDE

Door het herindelen van de ruimten, vergroting van het woonoppervlak en de toepassing van duurzaamheid maatregelen is de woning weer voor generaties lang geschikt gemaakt om met veel plezier in te wonen en werken.

meer projecten

testimonials

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!