Villa wonen & werken Bergen nh

  • 1_Villa duurzaam Bergen nh
  • 2_Villa energieneutraal Bergen nh
  • 3_Villa interieur Bergen nh
  • 4_Villa woonekeuken Bergen nh
contact

 

Deze duurzame villa is ontworpen voor een locatie midden in het bos en duinlandschap van het kunstenaars dorp Bergen (Noord Holland).

Een exclusieve villa die gebouwd wordt vanuit een verantwoordelijkheid voor de omgeving. Een op de toekomst gericht ontwerp met hoogwaardige materialen en een duurzaam, energiebewust concept.

De villa heeft een architectonische verschijningsvorm waarbij de grens en schaal tussen buiten- en binnenruimtes is vervaagd. Het heeft een eigen identiteit en is tegelijkertijd verbonden in één eenheid met het landschap.

De interactie tussen de woning en natuurlijke omgeving is zeer intensief, zowel ruimtelijk, visueel, functioneel als op het gebied van duurzaamheid. De gebouwstructuur is zo ontworpen dat de impact van zicht op de natuur in en vanuit de woning een maximale positieve invloed heeft op de bewoners (uit wetenschappelijk onderzoek blijkt de positieve invloed van aspecten van de natuurlijk omgeving op de mens). De villa is zeer duurzaam en ontwikkeld met het oog op een circulaire architectuur.

Zo hebben de toegepaste bouwproducten niet een levenscyclus met een begin en einde maar worden de materialen (opnieuw) ingezet met behoud van kwaliteit van structurele eigenschappen. De villa zit klimatologisch zo goed en slim in elkaar dat er maar weinig installaties nodig zijn. Daarnaast is de villa modulair van opbouw en eenvoudig aanpasbaar zodat het gedurende zijn leven aan verschillende (nieuwe) gebruikseisen tegemoet kan komen. Het geheel en de delen zijn derhalve eenvoudig te (de)monteren en construeren. De bouwmaterialen zijn kwalitatief hoogwaardig, niet toxisch en eenvoudig herbruikbaar.

meer projecten

 

error: Content is protected !!